BEN DE YEMEK YAPIYORUM!
Anneni mutfakta izliyorsan, yemek yapmanın ne kadar zor bir iş olduğunu ve annenin her gün sofraya sevdiğin yiyecekleri koymak için ne kadar çok emek verdiğini biliyorsundur. Mutfakta annene yardımcı olman onu çok mutlu edecektir. Hatta ona hastayken çorbasını sen pişirebilir ya da Anneler Günü’nde ona çikolatalı kek bile yapabilirsin! Sana vereceğimiz tarfileri mutfakta uygulamadan önce annenden izin istemeli, mutfak aletlerinin nasıl çalıştırıldığı konusunda ise bir büyüğünden yardım almalısın. Yemekleri hazırladıktan sonra mutfağı temizlemeyi de unutmamalısın. Tüm zamanların en küçük başarılı aşçısı olmaya hazırsan, başlayalım!
TOST EKMEĞİNE PİZZA (2-3 kişi)
(Fırın – Mikrodalga)
Malzemeler:
Dilimlenmiş tost ekmeğiSucuk, salam, sivri biber, mantar, sosis, çekirdeği alınmış zeytin6-7 kaşık rendelenmiş kaşar peyniri 1 bardak süt4 kaşık zeytin yağı1 tatlı kaşığı salça2 adet domates1 tutam kekik -tuzMagarin
Pizzanın Hazırlanışı:
* Tost ekmekleri fırça yardımıyla sütle hafifçe ıslatılır.* Salça, kekik, tuz ve zeytinyağı bir kapta karıştırılır. Eşit miktarda ekmeklere sürülür.* Fırın tepsisi margarinle yağlanır ve ekmekler tepsiye dizilir.* Domatesler dilimlenir ve her ekmeğe 1-2 dilim domates yerleştirilir.* Kalan malzeme (doğranmış salam, sosis biber, mantar, sucuk) eşit miktarda ekmeklerin üzerine serpilir.* Rendelenmiş kaşar son kat olarak ekmeklere serpilir ve ekmekler fırına yerleşitirilir.* Kaşar eridiğinde ekmekler fırından ya da mikrodalgadan çıkartılır. Soğumadan servis edilir.
ÇİKOLATALI FİNCAN KEK (1-2 kişi)
(Mikrodalga)
Malzemeler:
1 yumurta2 yemek kaşığı şeker½ vanilya½ kabartma tozu1,5 kaşık kakao1 kaşık fındık kreması (çikolatalı)1 kaşık kırılmış bitter çikolata4 kaşık süt3 kaşık unMagarin
Kekin Hazırlanışı:
* Malzemeler yazılış sırasıyla tek tek çukur bir kaba eklenerek, iyice çırpılır.* Büyükçe bir kahve kupasının içi margarinle yağlanır.* Sıvı kek hamuru kahve kupasına doldurulur.* Mikrodalgada 700 W’ta 2,5 dakika pişirilir.* Kek kabarıp, fincanın dışına taştığında mikrodalgadan alınır.
YOĞURT ÇORBASI
Malzemeler:
1 yumurta1 kaşık un2 tutam nane2,5 yemek kaşığı yoğurt1 tutam tuzMargarin1,5 bardak su
Çorba Hazırlanışı:
* Yumurta, yoğurt, un, nane, tuz bir kapta içinde pütür kalmayana kadar karıştırırlır.* Karışımın tamamı çelik bir tencereye alınır, üzerine su eklenir.* Kaynayana kadar tahta kaşıkla karışıtırılarak pişirilir.* Ocaktan alınırken margarin ilave edilir.
KOLAY KISIR (1-2 kişi)
Malzemeler:
1 domates1 salatalık1 sap yeşil soğan1 kaşık salçaYarım su bardağı köftelik bulgur2 kaşık Zeytin Yağı½ limon1 tutam tuz ve nane
Malzemeler:
* Kaynamış su köftelik bulgurun üzerine 1 parmak geçecek kadar ilave edilir. Bulgurun üzerine kapak kapatılır ve 10 dakika şişmeye bırakılır.* Domates, soğan ve saltalık küçük küçük doğranır.* Şişmiş bulgurun üzerine zeytin yağı, salça, nane, liomun suyu ve tuz ilave edilir. Bulgur salçanın rengini tamamen değişitirinceye kadar karıştırırlır.* Doğranmış sebzeler ilave edilir.
2 Mayıs 2009 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder